Tudósok megjósolták, mikor válik lakhatatlanná a Föld

Forrás: https://news.mit.edu/2021/global-warming-paleoclimate-study-0811 -
globális felmelegedés tudós Föld klímaváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bolygó változásának három lehetséges kimenetelét modellezték le brit és kanadai tudósok. Kutatásaik során meg tudták határozni, mikor válik lakhatatlanná a Föld.

A klímaváltozás eredményeként bolygónk 500 év múlva lakhatatlan lesz - ismertették a kutatók. A Föld változásának három lehetséges kimenetelét mutatták be. A legrosszabb esetben történik meg az, hogy az emberi faj kihal. Ez akkor történik meg, amikor a felmelegedés miatt a földek terméketlenek lesznek, így a Föld egy része lakhatatlanná válik.

A globális felmelegedés több, szélsőséges melegedést okoz Forrás: https://news.mit.edu/2021/global-warming-paleoclimate-study-0811

A kutatók arra kérik az emberiséget, hogy egyesített erővel lépjünk fel a klímaváltozás elleni küzelemben. Csak így lesz elkerülhető a katasztrófa.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.