Hősként ünnepli ezt a magyar férfit Ausztria: egy fegyveres rablást sikerült meghiúsítania

Forrás: Shutterstock -
betörés Ausztria rablás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 32 éves magyar férfi most az osztrák sajtó sztárja. Kovács Attila Schärdingben egy szupermarket kirablását akadályozta meg szeptember 30-án, a két elkövetőt le is tartóztatták. 

A biztonsági őrként dolgozó Kovács Attila épp a szokásos bevásárlására készült, amikor már kint, a bevásárlóközpont előtt kiabálást hallott. Beszaladt, és látta, hogy két símaszkos férfi kirabolni készül az üzletet: fegyverrel próbálták kényszeríteni az bolt alkalmazottját, hogy nyissa ki a kasszát, ám az technikai hiba miatt nem sikerült neki.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Eközben Attila a betörők útjába állt, egyikük kezéből kiütötte a fegyvert és hívta a rendőrséget. Az egyik férfit, egy 20 éves török állampolgárt egy másik vásárlóval együtt a földre kényszerítették, a másikuk, a 17 éves boszniai férfi elmenekült, később azonban őt is elfogták - írja Nachrichten.

A 32 éves Attila a dulakodás közben arcsérülést szenvedett. Később a sajtó kérdésére elmondta, egy percig sem gondolkozott azon, mit tegyen, és ha úgy adódna, újra közbelépne.

Ez is érdekelhet: Hihetetlen sztorik, pórul járt bűnözők - A világ legbénább betörései

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.