Szívszorító fotók láttak napvilágot Brazíliában, ahol a koronavírus-járvány óta emberek milliói éheznek.

Szívszorító fotók láttak napvilágot Brazíliában. A felvételeken az látható, ahogy a nyomorgó emberek az állati maradványok között kutatnak élelem után. A latin-amerikai országban közel 20 millió embert sújt éhínség a koronavírus okozta gazdasági válság következtében -írja  a Guardian.

A megdöbbentő fotókon, amelyeket a díjnyertes Domingos Peixoto készített Rio de Janeiróban, egy teherautó hátuljában keresgélő emberek láthatók, akik ehető állati maradványok között válogatnak. A jármű a csontokat és belsőségeket egy állateledelt és szappant gyártó céghez szállította.

"Néha sírhatnékom van. Régebben az emberek a kutyájuknak kértek egy-egy csontot, most azért könyörögnek, hadd készíthessék el saját maguknak" - mondta José Divino Santos, a teherautó vezetője. A fotók, amelyek a riói Extra magazin címlapján jelentek meg "Brazília 2021: Az éhezés fájdalma" címmel, óriási visszhangot váltottak ki.

Az országban 19 millióan éheznek a járvány kitörése óta, ami körülbelül 600 ezer fő halálát okozta. Folyamatosan növekszik a munkanélküliség és fokozódik az egyenlőtlenség, egyre nagyobb a szegénység.

"Boldognak tűnt, mert tudta, ez még egy napi étkezést jelent a számára"  

- mondta egy szemtanú, egy másik pedig hiába figyelmeztetett egy nőt, hogy ne egyen a hulladéknak számító húsból, ezt válaszolta:

"Fiatalember, vagy megesszük ezt, vagy éhenhalunk"