A koronavírus járvány óta akkora az éhínség, hogy az emberek állati maradványokat esznek ebben az országban

Brazília járvány COVID-19 éhínség éhezés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívszorító fotók láttak napvilágot Brazíliában, ahol a koronavírus-járvány óta emberek milliói éheznek.

Szívszorító fotók láttak napvilágot Brazíliában. A felvételeken az látható, ahogy a nyomorgó emberek az állati maradványok között kutatnak élelem után. A latin-amerikai országban közel 20 millió embert sújt éhínség a koronavírus okozta gazdasági válság következtében -írja a Guardian.

A megdöbbentő fotókon, amelyeket a díjnyertes Domingos Peixoto készített Rio de Janeiróban, egy teherautó hátuljában keresgélő emberek láthatók, akik ehető állati maradványok között válogatnak. A jármű a csontokat és belsőségeket egy állateledelt és szappant gyártó céghez szállította.

Az országban 19 millióan éheznek a járvány kitörése óta, ami körülbelül 600 ezer fő halálát okozta. Folyamatosan növekszik a munkanélküliség és fokozódik az egyenlőtlenség, egyre nagyobb a szegénység.

- mondta egy szemtanú, egy másik pedig hiába figyelmeztetett egy nőt, hogy ne egyen a hulladéknak számító húsból, ezt válaszolta:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.