Baranyi László tavaly év végén kapta el a koronavírust. Bár azóta már meggyógyult, a vírus szövődményei továbbra is nehezítik az életét. Nemrég viszont nagyon jó hírt kapott.

A 94 éves színész tavaly két hetet töltött kórházban a vírus miatt, de végül sikeresen felgyógyult. A szövődmények miatt azonban továbbra is rendszeresen jár orvosi vizsgálatokra.

„Rendszeresen járok vizsgálatokra még, sajnos a koronavírusból visszamaradt pár szövődmény. Például nagyon bizonytalan a járásom, néha megtorpanok. Olyan, mintha elmenne az erő a lábaimból. Sajnos az idő rajtam is fog. Fiatalkoromban még 50 kilós súlyokat emelgettem, most meg a járás is nehézségeket okoz... Viszont szellemileg teljesen friss vagyok„ – magyarázta Baranyi László.

Baranyi LászlóMTI

A 94 éves színművész megállíthatatlan, most is egyszerre több dologgal foglalkozik.

„Kisebb filmes szerepeket vállalok, október 23-án szavalni is fogok, illetve a forgatókönyvemen dolgozom" – részletezte a színművész. A forgatókönyve Budapest 1944-es ostromát dolgozza fel. A elkészült anyagot az Oscar-díjas Deák Kristófnak is megmutatta, akivel szóba került a történet megfilmesítése is.

„Örömhírt kaptam! Korábban Deák Kristóffal dolgoztam együtt az Unokák című filmen, nemrég pedig telefonált a forgatókönyvemmel kapcsolatban. Nem utasította el az ötletem, lát benne fantáziát, jópofának tartja, viszont kaptam tőle házi feladatot. Amatőr forgatókönyvíróként túl sok monológot tettem a történetbe, így ezeket a részeket most cselekménnyé kell alakítanom. A további részletekről, ha minden jól megy, akkor jövő héten fogunk beszélni, és ha filmvászonra visszük a darabot, akkor természetesen egy profi forgatókönyvíró is becsatlakozik hozzánk" – mesélte a Metropolnak a Gobbi Hilda-díjas színművész, aki reméli, hogy filmen keresztül is el tudja mesélni az embereknek, mit élt át 1944-ben.