A következő napok időjárása nem sok örömmel tölthet el bennünket.

Péntek

Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet. Az ország északkeleti felén a déli óráktól már többórás napsütés várható. Délnyugaton azonban estig borongós marad az idő, itt még kisebb eső, szitálás előfordul. Az északkeleti szél megélénkül. 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet - a naposabb északkeleten lesz kellemesebb idő.

Ilyen időre számíthatunkForrás: Shutterstock

 

Szombat  

Ugyan délkelet felől megnövekszik a felhőzet, országszerte változóan felhős időre számíthatunk legalább pár órás napsütéssel. Esetleg a déli, délkeleti határszélen lehet csapadék. Többfelé lesz élénk, néhol erős az északkeleti szél. Reggel 2-9, délután 12-17 fok várható.

 

Vasárnap  

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan valószínű eső, záporeső. Marad az élénk északkeleti szél. 9 és 15 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

 

Hétfő és kedd  

Borongós őszi időre van kilátás. Mindkét nap elszórtan alakulhat ki eső, záporeső. Az északias szél mindkét nap megélénkülhet. A sokéves átlagnál 2-3 fokkal hűvösebb idő lesz: délutánonként mindössze 11-14°C várható - írja a Köpönyeg.