Tömeges alkoholmérgezés: az áldozatok vérében tiszta etanolt találtak

Forrás: MTI/EPA/Filip Singer -
alkoholmérgezés Oroszország halál hulla alkohol áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenhét ember vesztette életét egy tömeges alkoholmérgezésben Oroszországban, az Ural hegységtől délre fekvő Orenburg megyében - közölte pénteken Telegram-csatornáján a régió kormányzójának hivatala.

A hamisított szeszesital fogyasztásától összesen 33-an szenvedtek mérgezést.

Az alkoholmérgezés ügyében felállított operatív törzs ülésén Tatyjana Szavina, a régió egészségügyi minisztere kijelentette, hogy az áldozatok vérében tiszta etanolt találtak. Egyes esetekben az áldozatok szervezetében a mérgező anyag koncentrációja 3-5-szörösen meghaladta a halálos adagot.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) az alkoholmérgezéssel kapcsolatban három gyanúsítottat, egy 29 és egy 60 éves férfit, valamint egy 47 éves nőt őrizetbe vett.

A hatóság Orszk városában megtalálta a raktárt, amelyből a hamisított alkoholt forgalmazták. 1279 darab félliteres, zárjegy nélküli, különböző módon felcímkézett, üveg- és műanyagpalackokba töltött alkoholtartalmú terméket foglaltak le.

Ugyanebben a városban megtalálták a hamisított terméket gyártó és palackozó műhelyt is, benne háromezer üres műanyagpalackkal.

Képünk illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Filip Singer
Házilag kotyvasztott alkoholt egy 63 éves nő - 16 ember ölt meg velehttps://www.life.hu/hirek/20210819-hazilag-kotyvasztott-alkoholt-egy-63-eves-no-16-ember-olt-meg-vele.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.