Hátborzongató: 450 csecsemő maradványaira bukkantak Athénban

maradvány Athén csontváz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A régészek 450 csecsemő maradványait találták meg Athénban. A csontvázakra az agorán találtak rá. 

A technológia fejlődésével egyre több múltbéli rejtélyre fény derül. A Viasat History útnak indított egy dokumentumsorozatot, amelyben a múlt érthetetlen tragédiáival foglalkoznak, és a szakemberek segítségével próbálják meg ezeket a rejtélyeket feltárni.

Athénban 450 csecsemő maradványaira bukkantak, ami önmagában is igencsak különös és felfoghatatlan. Vajon mi állt a háttérben? Korábban a Bibliában is említett hasonló tömeges gyermekgyilkosságra gyanakodtak, de a szakértők újabb vizsgálatai nem találtak erőszakra utaló jeleket - írja a Bors.

Ahogyan III. Ramszesz egyiptomi fáraó i.e. 1156-ban történt haláláról sem gyanította senki, hogy az nem természetes úton történt. A modern törvényszéki vizsgálat azonban a múmiáján kimutatta, hogy gyilkosság áldozata lett. Vajon a tizenhárom trónörökös egyike tette?

Szóba került a Néró császár uralkodása alatt bekövetkezett római tűzvész is, avagy Kína első császára ellen elkövetett merénylet.

Az ötrészes sorozat október 9-től, szombaton 12.45-tól 17.50-ig látható a Viasat History csatornán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.