Ahogy mi is beszámoltunk róla, a tegnapi napon életét vesztette egy utas a 4-es metrón. Senki sem segített a férfi segítségére, sőt, valaki segítségnyújtás helyett még le is fotózta. 

A Metróért Egyesület adta hírül a Facebook-oldalán, hogy tegnap egy utas rosszul lett a 4-es metrón és mire a szerelvény a végállomásra ért, már nem lehetett segíteni rajta. A Blikk utánajárt, mégis mi történhetett.

A Metróért Egyesület munkatársa tudomása szerint a férfi a Bikás parknál szállt fel október 11-én 10:30 körül a 4-es metró vonalára, majd a Gellért térnél dőlt el, láthatóan rosszul volt. A végállomásnál a biztonsági őrök találtak rá, de akkor már nem lehetett rajta segíteni. Senki nem sietett a segítségére, aminek az lehetett az oka, hogy az elhunyt utas hajléktalan volt.

Senki sem sietett a hajléktalan férfi segítségére.Forrás: Shutterstock

 A Metróért Egyesület felhívta mindenki figyelmét arra, hogy ilyen esetekben is nyugodtan használható a kocsikban elhelyezett segélykérő, amely azonnali kapcsolatot teremt a központi vonalirányítással, illetve a kameraképet is azonnal a diszpécser monitorára teszi.