Megszólalt a pár, akik megtalálták a magára hagyott újszülöttet a fonyódi buszmegállóban

Forrás: Police.hu -
buszmegálló csecsemő Fonyód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, paplanba bugyolált újszülöttet találtak egy fonyódi buszmegállóban október 10-én késő délután. Az alig 30 perces csecsemőt egy házaspár vette észre kutyasétáltatás közben, akik most beszámoltak a történtekről.

"Nagyon hideg volt, még kutyát sétáltatni sem volt jó idő. Éppen a teljesen kietlen környéken haladtunk, amikor a buszmegálló felől valami furcsa, nyöszörgő hangra lettünk figyelmesek. A padon heverő pokrócra azt hittem, egy hajléktalan holmija, a nyöszörgő hangra pedig azt, hogy egy kiscica nyávog. Teljesen ledöbbentünk, majdnem elájultunk, amikor a pokróc szélét felhajtva megláttuk a csecsemőt" - mondta Vörös István a Blikknek, aki arról is beszámolt, hogy a köldökzsinórt frissen vágták el, és a kicsi teste szépen le volt tisztítva.

Ebben a fonyódi buszmegállóban hagyta magára újszülött csecsemőjét a nő Forrás: Police.hu

"A babát a karjaimban tartottam, ringattam, óvtam a hidegtől, amíg megérkezett a segítség. Örülök, hogy megmentettük az életét" - mondta Anita, István párja, aki szerint a baba nem a buszemgállóban született, hanem a szemben álló elhagyatott hotelben.

A nyomozók az adatgyűjtés során azonosították a 37 éves zalaegerszegi nőt, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. L. Marianna 2021. október 13-án feladta magát a megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol a nyomozók emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.