Ahogyan arról mi is beszámoltunk, paplanba bugyolált újszülöttet találtak egy fonyódi buszmegállóban október 10-én késő délután. Az alig 30 perces csecsemőt egy házaspár vette észre kutyasétáltatás közben, akik most beszámoltak a történtekről.

"Nagyon hideg volt, még kutyát sétáltatni sem volt jó idő. Éppen a teljesen kietlen környéken haladtunk, amikor a buszmegálló felől valami furcsa, nyöszörgő hangra lettünk figyelmesek. A padon heverő pokrócra azt hittem, egy hajléktalan holmija, a nyöszörgő hangra pedig azt, hogy egy kiscica nyávog. Teljesen ledöbbentünk, majdnem elájultunk, amikor a pokróc szélét felhajtva megláttuk a csecsemőt" - mondta Vörös István a Blikknek, aki arról is beszámolt, hogy a köldökzsinórt frissen vágták el, és a kicsi teste szépen le volt tisztítva.

Ebben a fonyódi buszmegállóban hagyta magára újszülött csecsemőjét a nőForrás: Police.hu

"A babát a karjaimban tartottam, ringattam, óvtam a hidegtől, amíg megérkezett a segítség. Örülök, hogy megmentettük az életét" - mondta Anita, István párja, aki szerint a baba nem a buszemgállóban született, hanem a szemben álló elhagyatott hotelben.

A nyomozók az adatgyűjtés során azonosították a 37 éves zalaegerszegi nőt, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. L. Marianna 2021. október 13-án feladta magát a megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol a nyomozók emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették.