Nyomozást rendelt el a rendőrség a XVIII. kerületi sportcentrum öltözőjében talált kamera miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szerdán.

Mint írták, a XVIII. kerületi rendőrkapitányság személyes adattal visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást, miután kedden arról érkezett bejelentés, hogy a kerületi sportcentrum egyik öltözőjében valaki egy mobil kamerát helyezett el. Az eljárás ismeretlen tettessel szemben, szakértők bevonásával folyik.

Kamerát találtak egy fővárosi uszoda öltözőjében: azonnal bezárták a létesítményt (A kép illusztráció)Forrás: Shutterstock

A Városgazda 18. Kerületi Nonprofit Zrt. a Facebook-oldalán tudatta kedden, hogy mobil minikamerát találtak a XVIII. kerületi Vilmos Endre Sportcentrum egyik öltözőjében. A létesítmény üzemeltetője azt is közölte, hogy személyes adatokkal visszaélés alapos gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek.

Hozzátették: Somody Lászlóval, a területért felelős alpolgármesterrel (Momentum) egyeztetve és a polgármester utasításának megfelelően haladéktalanul megkezdték valamennyi kerületi sportlétesítmény átvizsgálását.