Már tudni lehet: erre lehet számítani hazánkban a közeljövőben

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
időjárás október
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eljött az az időszak, amit a nyár szerelmesei a legjobban gyűlölnek: végérvényesen itt az ősz. Eső, köd és fagypont körüli éjszakák: ez lesz a jellemző a következő napokban. 

Csütörtök


A Tiszántúlon erősen felhős lesz az ég, és a déli órákig többfelé várható eső, zápor. Az ország többi részén ugyanakkor változóan felhős, száraz idő lesz, többórás napsütéssel, de estétől északnyugaton már lehet csapadék. Az északnyugati szél még gyakran megélénkül. Reggel 3, délután 12 fok körül alakul a hőmérséklet.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Péntek


Északon, északnyugaton felhős, délen nagyrészt napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. Reggel főleg keleten, délkeleten ködfoltok is kialakulnak. A reggeli 0-5 fokról 10-15 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Szombat


Erősen felhős lesz az ég, de késő délutántól északnyugat felől már csökken a felhőzet. Néhol előfordulhat záporeső. 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap


Gyengén felhős, nagyrészt napos, nyugodt őszi idő valószínű. Kicsi az esély csapadékra. 15 fok köré erősödik a nappali felmemelegedés. A délnyugati szél mérsékelt marad.

Hétfő


Fátyolfelhők szűrik a napsütést, esőre nem kell számítani. A délnyugati szél egyre inkább megélénkül, mellyel pár fokkal melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután már 12-17°C ígérkezik - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.