Eljött az az időszak, amit a nyár szerelmesei a legjobban gyűlölnek: végérvényesen itt az ősz. Eső, köd és fagypont körüli éjszakák: ez lesz a jellemző a következő napokban. 

Csütörtök
A Tiszántúlon erősen felhős lesz az ég, és a déli órákig többfelé várható eső, zápor. Az ország többi részén ugyanakkor változóan felhős, száraz idő lesz, többórás napsütéssel, de estétől északnyugaton már lehet csapadék. Az északnyugati szél még gyakran megélénkül. Reggel 3, délután 12 fok körül alakul a hőmérséklet.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Péntek
Északon, északnyugaton felhős, délen nagyrészt napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. Reggel főleg keleten, délkeleten ködfoltok is kialakulnak. A reggeli 0-5 fokról 10-15 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Szombat
Erősen felhős lesz az ég, de késő délutántól északnyugat felől már csökken a felhőzet. Néhol előfordulhat záporeső. 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap
Gyengén felhős, nagyrészt napos, nyugodt őszi idő valószínű. Kicsi az esély csapadékra. 15 fok köré erősödik a nappali felmemelegedés. A délnyugati szél mérsékelt marad.

Hétfő
Fátyolfelhők szűrik a napsütést, esőre nem kell számítani. A délnyugati szél egyre inkább megélénkül, mellyel pár fokkal melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután már 12-17°C ígérkezik - írja a Köpönyeg