Németh Lajos elárulta, milyen lesz az idei tél: kemény hónapok előtt állunk

Forrás: Facebook/Németh Lajos meteorológus -
időjárás-előrejelzés meteorológia Németh Lajos meteorológus időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mokkában árulta el Németh Lajos, milyen lesz az idei tél. A meteorológus szerint az átlagosnál hidegebb időre számthatunk, cudar hónapok áll előttünk.

A reggelek egyre hidegebbek lesznek, és a Kékestetőn is havazott tegnap. A tél azonban még nem érkezett meg, a következő napokban melegszik az idő, visszatér az indián nyár. Németh Lajos szerint azonban a télen semmi jóra nem számíthatunk.

"Kijött egy hete, tíz napja komoly előrejelző központokból olyan előrejelzés, hogy az idei tél mind Észak-Amerikában, mind pedig a kontinensünkön, Európában az átlagosnál hidegebb lesz. Tudni illik az az erőteljes és jellemző nyugati áramlás, ami a mi földrajzi szélességünkön jellemző, ez legyengülőben van, és ez utat enged az északról, északkeletről érkező sarkvidéki eredetű levegőnek. Abba az irányba haladunk, amikor egyre hidegebbek lesznek a nappalok" - mondta Németh Lajos a Rudas Gyógyfürdő medencéjében.






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.