Kékestetőn havazik, 4-5 centis hó is eshet - Így néz ki a táj

Bükk hóesés Kékestető tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kékestetőn szerdán havazni kezdett.  A délutáni élő kameraképen az látszott, hogy egy kevés hó meg is maradt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanakkor azt is közölte, hogy a jövő héten ismét melegszik az idő,  és a hét második felében akár 20 Celsius-fok is lehet.

A MetKép élő webkamerán is közvetítette a havazást. Azt írták: megérkezett a hidegfront, melynek köszönhetően egyre hidegebb levegő áramlik be az országba. Kékestetőn 2 fok alá hűlt a levegő és havazni kezdett, de még esőcseppek is keverednek néha a hópelyhek közé, így havas eső is megfigyelhető.

A portál szerint várhatóan hamarosan intenzívebb hóesésre lehet számítani. A következő órákban a Bükkben és a Mátrában átmenetileg mérhető hó is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is azt írta a Facebook-oldalán, hogy a szerdára érkezett hidegfront mögött záporok, hódarazáporok alakultak ki, a keleti határszélen megdörrent az ég. További záporok is várhatók. A hegycsúcsokon hópelyhek is keverednek az esővel. Egy másik bejegyzésükben közzétették a következő napok előrejelzését is. Úgy fogalmaztak: "az idős hölgyek nyaralhatnak egy jót a jövő héten, ugyanis a forgatókönyvek a lassú melegedés fele tendálnak". A meleg a jövő hét közepén, végén tetőzhet 20 fok környékén.
Ábrájuk szerint a következő napokban a minimumok még 3, a maximumok 12 fok körül alakulnak. Jövő hét csütörtök környékén viszont a minimumok alakulhatnak 10, a maximumok 20 fok környékén.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.