Mindössze 10 éves volt az Egyesült Államokban élő Teresa, amikor elkapta a koronavírust. Az első tünetek jelentlezése után 5 nap múlva meghalt, semmilyen egyéb betegsége nem volt.

 A gyászoló édesanya a kislány temetése után most arra igyekszik rábeszélni az embereket, hogy ne vegyék félvállról a vírust. Elment például Teresa iskolájának a bizottsági ülésére is, ahol vírus- és oltásellenes szülők tartottak megbeszélést azért, hogy eltöröljék a körzetben a maszkhordást, mondván, hogy a vírusnak vége van - írja az Indirekt

 "Többen mondták, hogy a vírusnak nagyjából vége, és az egészséges emberek nem halnak meg. Amikor mindenki ezt a hírt osztogatta meg, én éppen az egészséges kislányom halálos ágya mellett ültem. Öt nappal a tünetek jelentkezése után elhunyt" – mondta Nicole, az édesanya. 

Bár a koronavírusban a leggyakrabban alapbetegséggel rendelkező idősebbek hunynak el, betegség a gyerekeket sem kíméli. A 13 éves Peyton Baumgarth például az iskolában kaphatta el a koronavírust. A kisfiút kórházba szállították, mert a tünetei súlyosak voltak, ám egy héttel később elhunyt.