Tegnap délelőtt a férj szeme előtt esett össze a feleség. A férfi haladéktalanul kihívta a mentőt, majd elkezdte az újraélesztést.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalára tette ki a hírt, miszerint egy Vas megyei férfi értesítette őket tegnap délelőtt, mert felesége a szeme előtt esett össze. 

Kétségbeesetten telefonált segítségért, majd, amíg várta a mentők megérkezését, a mentésirányító segítségével megvizsgálta feleségét, aki akkor már nem lélegzett. Haladéktalanul megkezdte az 55 éves nő újraélesztését, amit a percekkel később megérkezett mentők folytattak. 

Az időben megkezdett mellkasi nyomások ugyan sikerre vezettek, de ekkor a beteg biztonságos mozgatása jelentett újabb problémát az életmentőknek. Bajtársaink ekkor a Katasztrófavédelem szakembereit kérték a helyszínre, akik rövid időn belül segítettek eljuttatni az újraélesztett nőt a mentőautóhoz. A mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt, hős férje kíséretében. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!

- írták az Országos Mentőszolgálat posztjában.