Kigyulladt vasárnap este és teljes terjedelmében égett a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete Tamásipusztán.

Eloltották a tűzoltók hétfőre virradóra a tamásipusztai Borostyán Med Hotel tetőszerkezetében vasárnap este keletkezett tüzet, a katasztrófavédelem közlése szerint az egységek megkezdték az utómunkálatokat. 

A tamásipusztai Borostyán Med Hotel kigyulladt tetőszerkezete lángol 2021. október 17-én.Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az ötös fokozatúra minősített tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki debreceni, nyíradonyi és szakolyi tűzoltók, és megkezdték a tűz oltását. A szálloda épületét 85 embernek kellett elhagynia - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A hotel vendégei és munkatársai idejében kimenekültek, a tűzben senki sem sérült meg.

Nagy erőkkel vonultak ki a debreceni,a nyíradonyi és a szakolyi tűzoltók.Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A katasztrófavédelem a honlapján azt írta, hatvannégy tűzoltó oltotta a tüzet Nyíradony-Tamásipusztán, az Akácos úton, ahol lángolt a szálloda tetőszerkezete. Mintegy három-négyezer négyzetméterre terjedt ki a tűz, amit a földről hat, a magasból pedig további három vízsugárral oltottak a nyíradonyi, a debreceni, a hajdúböszörményi, a nyírbátori, a hajdúszoboszlói, a nyíregyházi, a fehérgyarmati és a berettyóújfalui hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati egységek.

Sikerült eloltani a tüzetForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

 Vasárnap késő este közölték, hogy a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését. Az épületet átvizsgálták, és a földszinti helyiségekből nagy értékű orvosi felszereléseket mentettek ki - írja az MTI.