A NASA több, mint 27 000, a Földet megközelítő objektumot követett nyomon, melyek közül van olyan, ami egy kilométernél is szélesebb. 

Az elkövetkező hetekben várhatóan több hatalmas aszteroida fog a Föld közelébe érni, köztük egy majdnem akkora, mint az Empire State Building. A NASA arról beszélt, hogy pénteken a 2021 SM3 nevű aszteroida, ami nagyobb, mint a Gízai nagy piramis, várhatóan 3,5 millió mérföld távolságra fog elhaladni a Föld mellett.

A 2004 UE nevű aszteroida, ami akkora, mint az Empire State Building, november 13-án közelíti meg bolygónkat, de aggodalomra semmi ok, ez is négymillió kilométerre megy el mellettünk.

"Szerencsére annak, hogy egy ekkora aszteroida eltalálja a bolygónkat, nagyon kicsi az esélye, már önmagában azért, mert kevés az ilyen nagy méretű belőlük" – fogalmazott az ABC Newsnak Paul Chodas, a NASA CNEOS kisbolygófigyelő központ vezetője.

A legnagyobb közeli objektum, ami idén a Föld közelében járt, az Apophis volt, ami még márciusban haladt el mellettünk. Ez az aszteroida a NASA adatai szerint 300 méter széles volt.

Illusztráció.Forrás: AFP