A Desperado egykori énekesnője kivált a formációból, a csapat egy új taggal, nélküle folytatná tovább, de a helyzet nem egyszerű: Betti nem járult hozzá, hogy használják a banda egykori nevét.

Gábor Betti a nyáron úgy döntött, nem folytatja tovább az éneklést a Desperadóban, 21 év után elhagyja a bandát. A csapat azonban szeretne koncertezni, ezért egy új énekesnőt kerestek, ám Betti nem járult hozzá, hogy használhassák a Desperado nevet, amit a három tag nevére jegyeztek be. Ezért úgy döntöttek, hogy Desperado feat. Réka néven lépnek fel. Ezzel azonban nem sikerült minden problémát kiküszöbölni, az új énekesnő szerint ugyanis a produkciójáról készült videót letiltatták a YouTube-on. 

Gábor Bernadett DesperadoForrás: discogs.com

"Én eddig igyekeztem teljesen kimaradni a vitából, amit Betti és a férje, Sándor indított a srácok ellen. Mindkettőjüket ismerem, korábban sosem volt problémánk egymással, viszont a napokban az én egyik videómat is tiltotta a csatornámról Sándor. Ez azt jelenti, hogy nem tölthetem fel a Desperado dalokat a saját hangommal, és nem népszerűsíthetem a formációt, mert bármikor törölhetik. Sajnálom, hogy ennyire elmérgesedett a viszony. Remélem, előbb-utóbb rendeződik ez az áldatlan állapot és Sándor is megbékél. Mi csak szórakoztatni szeretnénk a közönségünket" - mondta a Blikknek Réka. 

A korábbi énekenső, Betti így kommentálta a történteket. A férjem az egyik szerzője ezeknek a daloknak, így jogában áll eldönteni, hogy ki és hogyan használhatja fel. Amíg tart a procedúra, ennél többet nem is szeretnék mondani. Most a munkára koncentrálok, dalokat és klipeket készítünk, erre fókuszálom minden figyelmemet" - mondta.