Egy rajz miatt vertek bilincsbe egy tízéves kislányt

Forrás: Shutterstock -
kislány Hawaii bilincs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hawaiin történt, hogy egy tízéves, fogyatékkal élő kislányt bilincsre vertek egy rajz miatt. A családot sokkolták a történtek, az eset miatt, alig egy év leforgása alatt iskolát, de még államot is váltottak.

A rendőrök a kislányt megbilincselték, majd a rendőrőrsre vitték anélkül, hogy hagyták volna beszélni az édesanyjával. A civil szervezet szerint a "traumatizáló intézkedéseket" annak ellenére hajtották végre a kislánnyal szemben, hogy együttműködő volt, és tudták róla azt is, hogy fogyatékkal él - írta az Independent. A 10 éves kislányt végül négy órával később engedték ki a rendőrségről.

Mint azt kiderült, a 2020-ban történt incidensre egy civil érdekvédelmi szervezet hívta fel most a figyelmet, a szervezet aktivistái szerint az iskola más szülők nyomására hívta ki a rendőrséget a kislány rajza miatt, ami állítólag az őt zaklató diákokat ábrázolta.

A civil szervezet faji alapú diszkriminációval és túlkapással vádolja az iskolát és a hatóságokat, és válaszokat vár tőlük. Az incidens miatt a 10 éves lány még a tanév vége előtt iskolát váltott, és végül Hawaii államot is elhagyta.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.