A vénasszonyok nyara sajnos már nem tart sokáig, úgy tűnik, végleg el kell búcsúznunk a langyos őszi napoktól.

A Köpönyeg.hu előrejezése szerint változóan felhős időre számíthatunk szerdán, északkeleten a vastagabb felhőzettel. A legtöbb napsütés a Dunántúlon lehet. Eső nem lesz. 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet. A délnyugati szél egyre inkább megélénkül.

Csütörtök északnyugat felől már erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Nagy területen lesz erős, néhol viharos a délnyugati szél. 20 fok körüli meleg lesz. Az arra érzékenyek már este érezhetik a fejfájást, ingadozó lehet a hangulatunk és a vérnyomásunk is.

Villámlás a Balaton felettForrás: Kálló Péter

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen sokfelé, északon szórványosan várható eső, záporeső. Az északi határszélen kevés napsütés is lehet. Többfelé lesz erős az északnyugati szél. Hidegfront érkezik. 10 és 16 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Szombaton hajnalban észak felől csökken a felhőzet, mindenhol megszűnik a csapadék. Napközben többórás napsütésre és gomolyokra van kilátás. Csak elvétve lehet zápor, a hegyekben hózápor. Erős marad az északnyugati szél. 10-15 fok várható.

Vasárnap reggel párás, napközben derűs, gyengén felhős idő ígérkezik. Csapadék nem lesz, de meleg sem. Reggel 2, délután 12 fok körül valószínű a hőmérséklet.