A fiatal bicskei focista játék közben esett össze a pályán. Éltéért fél órán át küzdöttek, és szerencsére sikerült stabilizálniuk az állapotát.

A 21 éves bicskei focista, Kovács Ádám összeesett a pályán a a Bicskei TC-Tatabányai SC NB III-as találkozó 36. percében. A játékvezető azonnal leállította a mérkőzést és jelezte, hogy orvosi segítségre van szükség. A csapat masszőre kezdte meg a stabilizálást, de mivel látta, hogy nagyobb a baj, rögtön kihívták a mentőket. Fél órán át kezelték a pályán a játékost és szerencsére sikerült stabil állapotban kórházba szállítani. 

Összeesett a pályán a 21 éves játékos - Képünk illusztrációForrás: Shutterstcok

A focista magához is tért, így tudott válaszolni a mentőtiszt kérdéseire. A klub információi szerint a feltételezett infarktus, agyvérzés egyike sem igazolódott be, de pontos diagnózis egyelőre nincsen - írja a Feol. "Az éjszaka folyamán stabilizálódott az állapota, tudtam vele személyesen beszélni, egyértelműen kizárták az infarktus és a tüdőembólia lehetőségét. Az utólagos vizsgálatok alapján a szívénél találtak rendellenességet, de folyamatosan vizsgálják, de a körülményekhez képest jó állapotban van. Amennyiben a következő 24 órában jól sikerülnek a vizsgálatai, akkor talán haza is engedik. Nem volt valami szívderítő megélni, mert amúgy is közel állunk egymáshoz Ádámmal. Régóta ismerem, volt játékosom más csapatnál is, csupaszív, rendkívül jó személyiség, igazi sportember, aki imádja a labdarúgást, a foci az élete! Nem kívánom senkinek, nehéz volt megélni, de a nehéz pillanatok után halkan ki merem mondani, hogy remélem, hogy nem lesz a továbbiakban semmi gond. Nagyon bízom abban, hogy Ádámmal sok szép dolgot fogunk közösen átélni a futballban" - mondta a vezetőedző, Csordás Csaba.