Adománygyűjtő kampányt indít a Lidl az egészségügyi ellátás támogatására

Forrás: Creator -
Lidl egészségügy adománygyűjtés egészségügyi ellátás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hazai egészségügyi ellátás támogatása céljából október 25-étől elektromos kórházi ágyak vásárlására indít nagyszabású, országos szintű adománygyűjtő kampányt a Lidl Magyarország. A vállalat minden eladott Pilos 2,8%-os dobozos ESL magyar tej árából 5 Ft-ot a Semmelweis Egyetem Alapítványnak ajánl fel, az összegyűlt adományt pedig az akció végén megduplázza.

Az elmúlt időszakban különösen nagy teher hárult az egészségügyre, ezért még fontosabbá vált, mint valaha, hogy az ellátáshoz szükséges eszközök maximálisan hozzájáruljanak a betegek ellátásához, gyógyításához. A mozgásképtelen vagy mozgásukban akadályozott betegek sok esetben a nap 24 óráját a betegágyban fekve töltik, ezért különösen fontos, hogy a kórházi ágy a korszerű terápiás elveknek megfelelő legyen.

A speciális, 1-1,5 millió forint értékű ágyak magassága, háttámlája és lábvége külön-külön is állítható a beteg testmagasságához, így biztosítva a kényelmes és biztonságos fekvést. A többrétegű matracok csökkentik a felfekvés kialakulásának veszélyét, a leereszthető védőkorlátok a páciensek könnyebb mozgatását teszik lehetővé, míg a fékekkel ellátott gördülő kerekek a beteg szállítását, az ágyak mozgatását könnyítik meg.

A Lidl adománygyűjtő kampányt indít az egészségügyi ellátás támogatására Forrás: Creator

Az egyetemi klinikák évente mintegy 140 ezer fekvőbetegesetet látnak el, a pandémia kezdete óta pedig több mint hatezer COVID-19-beteget kezeltek. A speciális ágyakat a COVID-19-ben szenvedők kezelésében, valamint rehabilitációjuk során is használni fogják. Így az adományozók az egyetem járvány elleni küzdelmét is támogatják - mondta dr. Merkely Béla, aki a negyedik hullám kapcsán hangsúlyozta az oltás felvételének fontosságát. "Az a legjobb vakcina, ami a vállunkban van" - jelentette ki.

A Lidl Magyarország évek óta elkötelezett az egészséges táplálkozás és az egészségtudatos életmód támogatása mellett. Ennek jegyében immár harmadik éve havi szinten nagy értékű élelmiszer-adománnyal támogatja a kórházi ápolásra szoruló beteg gyermekek étkeztetését, közvetve pedig gyorsabb felépülésüket. Mindemellett magas minőségű termékkínálatával, a vásárlókat megszólító edukációs kampányaival és különféle szponzorációs tevékenységeivel is folyamatosan az egészségtudatos életmód előmozdításán dolgozik.

Az október 25-től induló adománygyűjtő akcióban minden hazai Lidl áruház részt vesz. Bővebb információ a kampányról: lidl.hu/SEadomany oldalon olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.