Megjöttek a friss, hazai koronavírus adatok: ismét emelkedtek a számok

Forrás: Shutterstock -
elhunytak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
4041 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 863 419 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 37 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 729 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 797 910 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 34 780 főre emelkedett. 2130 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 230-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött. November elsejétől ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak.

Megjöttek a friss, hazai koronavírus adatok: ismét emelkedtek a számok (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek. A kormányinfón már bejelentett intézkedésekről szóló kormányrendeletek már megjelentek a Magyar Közlönyben.

Részletekről bővebben ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.