Mi történhetett? Vajna Tímea felszámolja a céget, melyben 40 milliárdos örökségét kapta Andy Vajnától

örökség vagyon Andy Vajna felszámolás Vajna Tímea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2021. szeptember elsején megindították a végelszámolási eljárást az egykori filmmogul, Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen.

A vagyonkezelő mögött még tavaly jelent meg a Las Vegas-i VMT Holdings LLC. Vajna Tímea, az egykori milliárdos özvegye, aki megerősítette, hogy a holdingcégnek ő a végső tulajdonosa. Idén nyáron továbbra is ez a cég volt bejegyezve tulajdonosként, így feltételezhető, hogy az egykori filmmogul, Andy Vajna örökségének maradék része továbbra is özvegye kezében van, de a magyarországi láncszemet kiveszik a cégstruktúrából - írja a Forbes.

Vajna Tímea felszámolja a céget, amiben a 40 milliárd forintos örökségét kapta. Forrás: Instagram

2019 őszén derült ki Andy Vajna hagyatéki végzése alapján, hogy az AV Perfect Kft. Vajna Tímeáé, a cégben 123 millió dollár, azaz nagyjából 40 milliárd forintnyi vagyon összpontosult. A Forbes becslése alapján Vajna Tímea Magyarország 39. leggazdagabb embere, vagyonát idén februárban 38,6 milliárd forintra becsülték.

Ez is érdekelhet: A túlvilágról üzent Andy Vajna: nem ért egyet Timi új választottjával

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.