Legalább tizenkilencen meghaltak egy szombati hajóbalesetben

Forrás: Shutterstock -
halottak hajóbaleset Haiti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább tizenkilencen életüket vesztették szombaton egy hajószerencsétlenségben Haiti partjainál - erősítette meg Ariel Henry, a szigetország ideiglenes miniszterelnöke Twitter-oldalán a vonatkozó sajtóértesüléseket.

A hajó szombat reggel süllyedt el a karibi ország déli partvonala előtt. A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert, de Etienne Coté-Paluck helyi újságíró mikroblogján szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy a hajó túl volt terhelve. Hozzátette, hogy a Haitit sújtó üzemanyaghiány megnehezíti a mentési munkálatokat.

A Le Nouvelliste című helyi lap úgy tudja, hogy a Dominikai Köztársaság határán található Anse-á-Pitres és Marigot település között közlekedő hajó utasok mellett cementet, élelmiszert és üzemanyagot is szállított. A mentőegységeknek legalább harminc embert sikerült kimenteniük a tengerből.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.