harmadik oltás vakcina koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A harmadik oltás beadatása mindenkinek ajánlott, viszont előtte érdemes ellenanyagszintet méretni. Most eláruljuk, mikor jön el pontosan a koronavírus elleni harmadik oltás ideje. 

Egyik koronavírus elleni vakcina esetében sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy meddig tart a védettségük, ezért már számos országban, köztük hazánkban is elkezdték beadni a harmadik oltást.

A harmadik oltás felvétele akkor ajánlott, ha nagyon lecsökkent a szervezetünkben az ellenanyag szintje, vagy ha a második oltás után eltelt 4-6 hónap -

Földesi Imre, a Szegedi Tudományegyetem Laboratóriumi Medicina Intézetének tanszékvezetője szerint.

Koronavírus: Kiderült, hogy pontosan mikor van szükség a harmadik oltásra Forrás: 123rf.com

Ha biztosak szeretnénk lenni ebben, akkor elmehetünk egy antitest-mérésre, ami mindenki számára fizetős. Egy ilyen vizsgálat pontosabban megmutatja, kinek és mikor érdemes kérnie az ismétlő oltást, és ez azért is ajánlott, mert úgy tűnik, hogy az ismétlő oltás ráerősíthet a szervezetben egyébként is jelen lévő, elsősorban ízületi gyulladásos folyamatokra - írja a Ripost.

A tanszékvezető szerint, a Roche cég tesztjét alapul véve, 200 és 500 U/ml közötti értéknél érdemes felvenni a harmadik oltást, attól függően, mennyire vagyunk kitéve a fertőzésnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.