A vendéglátóhelyeken maszkhasználat és védettségi igazolvány bevezetését szorgalmazza Rusvai Miklós

fotó: Talán Csaba -
védettségi igazolvány maszkhasználat vendéglátóhelyek Rusvai Miklós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rusvai Miklós szerint nemcsak a tömegközlekedési eszközökön, hanem a vendéglátóhelyeken is javasolt lenne bevezetni a maszkhasználatot és a védettségi igazolványt.

Rusvai Miklós virológus nagyon örül annak, hogy november elsejétől újra kötelező lesz a maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön, bár véleménye szerint a vendéglátóhelyeken, a hivatalokban és a közintézményekben is fontos lenne a maszkhasználat és ajánlott lenne elkérni a védettségi igazolványt.

A virológus szerint erre azért lenne szükség, mert így emelkedne az átoltottság, ugyanis a legfrisebb vizsgálatok azt mutatják, hogy a koronavírus terjedését 93%-ban akadályozza meg a maszk viselése.

Rusvai Miklós szerint javasolt lenne a védettségi igazolvány a vendéglátóhelyeken fotó: Talán Csaba

Rusvai továbbá elmondta, hogy a nyájimmunitást Magyarország az átoltottsággal, jelentős számú fertőzöttet és elhunytat követelve éri el. Úgy gondolja, hogy a munkaadók által előírt oltási kötelezettség miatt emelkedni fog az átoltottság az országban. A szabályozás elsősorban az állami, önkormányzati és a nagyobb méretű cégek esetében érheti el célját - írja a Blikk.

Rossz hírt közölt Rusvai Miklós: senki nem tud majd menekülni a koronavírus elől

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.