Hihetetlen! Egy emlőst választottak az év madarának!

év madara emlősök Új-Zéland denevér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szervezők megpróbáltak nagy hírverést csapni a szavazásnak, rosszul sült el.

Új-Zélandon már 16 éve választják meg az Év Madarát. Az idei szavazásnak szerettek volna minden korábbinál nagyobb hírverést csapni a szervezők, azonban erre a végeredményre talán még ők sem számítottak. Becsempésztek ugyanis egy emlősállatot a listába, az emberek pedig tömegével küldték rá a voksokat.

58 ezer szavazat érkezett a versenyre, melyből 7 ezret az Új-Zélandon őshonos hosszúfarkú denevér szerzett meg. Bár repülő állat, a denevér az emlősök közé tartozik. Sokan örültek a denevér győzelmének, ugyanis szeretnék, ha a koronavírus miatt megtépázott, sok helyen veszélyeztetett faj renoméja visszaállna. Mások azonban ki vannak akadva, hiszen nem nyerheti egy emlős az Év Madara címet.

Megdöbbentő dolgot állítanak a kínai kutatók a koronavírusról

Itt kell keresni az eredetét.

Ha utólagosan kizárnák a hosszúfarkú denevért a versenyből, akkor a második helyezett kapná ezt a címet, amely pedig a tavalyi győztes, a kakapó vagy más néven bagolypapagáj volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.