A BioNTech vezérigazgatója elárulta, meddig nyújtanak védelmet az oltások

Forrás: AFP/Angela Weiss -
Biontech oltás koronavírus-fertőzés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-fertőzöttek száma világszerte emelkedik, ezért fontos kérdés, hogy a beoltottaknak meddig nyújtanak védelmet az oltások. Erre adott választ a BioNTech vezérigazgatója.

Nemcsak itthon, hanem világszerte emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. Ezért is fontos kérdés, hogy az oltás meddig nyújt védelmet, és mikor szükséges feltétlenül annak ismétlése. Erre a kérdésre adott választ a BioNTech vezérigazgatója, Ugur Sahin.

6 hónap után fontos a harmadik oltás Forrás: AFP/Angela Weiss

A Bildnek elmondta, hogy az oltások hatása, vagyis az antitestek szintje a második oltás utáni hetedik, nyolcadik vagy kilencedik hónaptól kezd csökkenni, ezért az emlékeztető oltást a hatodik hónap után érdemes beadatni - írja a Blikk. A veszélyeztetett korosztályban lévőknek mindenképpen fontos a harmadik vakcina, de mindenkinek érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.