Ma kezdte tárgyalni a bíróság a Tankcsapda-koncert után gázoló férfi ügyét.

Két évvel ezelőtt történt a tragédia, amikor az M3-as autópályán halálra gázolták B. Katát. A lány és párja a Tankcsapda koncertjéről tartottak hazafelé 2019. szilveszter éjjelén, amikor összevesztek az autóban. Félrehúzódtak, a lány pedig idegességében kipattant a kocsiból, párjára rázárta az ajtót, majd futni kezdett az autópályán.

Forrás: shutterstock.com

Szintén azon az úton hajtott hazafelé V. Martin, a lány pedig a semmiből ugrott a férfi autója elé. A tragédia elkerülhetetlen volt. A fiatal férfi az ütközés után megállás nélkül továbbhajtott, mint állítja, azt hitte egy tárggyal ütközött, nem is gondolt arra, hogy elütött valakit. Másnap, a rendőrségtől tudta meg, mi történt - tudósította a Blikk.

A most kezdődött bírósági tárgyaláson a férfinek segítségnyújtás elmulasztása miatt kell felelnie, ő azonban nem vallja magát bűnösnek. A lány anyja azonban azt kérte tőle, ismerje be, szándékosan nem állt meg az ütközést követően. Kata az orvosszakértő elmondása szerint nem halt meg azonnal, hanem még legalább 30 percig életben volt.