Összecserélték az embriókat, így egy másik nő gyermekét hordta ki egy amerikai nő

Forrás: Shutterstock -
Születés baba per megtermékenyítés petesejt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kaliforniai pár beperelte a termékenységi klinikát, amikor kiderült, hogy összecserélték egy másik páréval az embrióját. 

Az érintett pár, Daphna Cardinale és férjének először az volt gyanús, hogy újszülött kislányuknak sötétebb volt a bőre, mint nekik. Kislányuk 2019-ben született és nem is foglalkoztak ezzel a szembetűnő különbséggel, mégis, a végső válasz egy DNS-vizsgálat eredményéből derült ki. Összecserélték a klinikán az ő és egy másik család embrióját, így megfosztották a nőt attól, hogy saját gyermekét hordhassa ki, ami lelkileg megviselte őt.

Forrás: Shutterstock

A Cardinale-család orvosi műhiba, szerződésszegés, gondatlanság és csalás miatt perelte be a klinikát, de az illetékesek még nem reagáltak a keresetre. A két újszülött kislány egy hét különbséggel született meg, 2020 januárjában pedig visszacserélték őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.