Családi körben szeretnének búcsút venni Venczel Vera, Jászai Mai-díjas magyar színésznőtől, aki a Vígszínház társulatának volt örökös tagja.

A család döntése alapján sem a baráti kör, sem a pályatársak, sem a művésznő tisztelői nem tudnak pontos információt arról,  mikor és hol vesznek végső búcsút az október 22-én elhunyt Venczel Verától.

A színésznő férje udvariasan elhárította a média érdeklődését, végül Harkányi Endre számolt be arról, hogy a család úgy döntött, a nyilvánosságot teljesen kizárják a búcsúztatásból. A Vígszínház saját halottjának tekinti a színésznőt. A színház vezetősége tájékoztatta a Borsot, hogy a család kérése az volt, hogy a művésznő temetését a család a legszűkebb körben, a sajtó és a nyilvánosság teljes kizárásával kívánja megtartani.

Venczel VeraFotó: Zsigmond László/Life.hu

Jövőre lett volna Venczel Vera és Czapp György aranylakodalma, de sajnos a legendás színésznő ezt már nem élhette meg. Venczel Vera már évek óta küzdött súlyos tüdőbetegséggel, de nem panaszkodott, mert nem akarta, hogy sajnálják. Legfőbb támasza férje, Czapp György volt, aki maga is betegeskedik, évek óta a nyirokmirigyrákkal harcol.