Nem panaszkodhatunk az időjárásra, eddig ugyanis a hűvös reggelek után napsütéses, kellemes őszi időjárásban volt részünk, ám a jövő hét már nem lesz ennyire barátságos.

A hét első napján a köd és a rétegfelhőzet fokozatosan feloszlik, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A Nyugat-Dunántúlon tartósan borult, párás maradhat az idő, a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 5 Celsius-fok között alakul, de a legmagasabb hőmérséklet is 10-12 fok körül alakul.

Kedden kiterjedtebb, sűrűbb köd várható, számottevő csapadék nem várható, de a ködös részeken előfordulhat szitálás, éjjel néhol ónos szitálás. Hajnalban mínusz 5 és plusz 5, kora délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán is marad a ködös idő, emellett több helyen előfordulhat szitálás, éjjel ónos szitálás. Késő délutántól, estétől főként a délnyugati tájakon helyenként eleredhet az eső. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 4 fok között, a kora délutáni órákban 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön főleg az északkeleti országrészben maradhatnak erősebben felhős körzetek. Hajnalban, majd a péntekre virradó éjszaka az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás sem kizárt. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű.

A hét vége felé sem lesz jobb idő, pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan eső, hajnalban az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás sem kizárt. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között várható.

A hétvégén változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, szombaton és vasárnap 6 és 12 fok között alakulnak a maximumok.

Jövő héten már havazásra is számíthatunk.Forrás: XII. kerületi Önkormányzat