Döbbentes különbségek vannak az ország legdrágább és legolcsóbb utcái között.

A múlt évben eladott lakóingatlanokat nézve a budapesti II. kerületben lévő Vérhalom tér volt a legdrágább az egész országban, 2 millió forintos négyzetméterárral, írja a KSH adatai alapján az ingatlan.com.

Második helyen végzett 1,4 millió forinttal a Budapest V. kerületében lévő Vörösmarty tér, ami 2019-ben még listavezető volt, 1,6 milliós eredménnyel. Harmadik helyre került a szintén V. kerületi Dorottya utca, 1,38 millió forintos árral. 

Második helyen végzett 1,4 millió forinttal a Budapest V. kerületében lévő Vörösmarty térForrás: Andocs/Shutterstock.com

Budapest legolcsóbb utcáiban átlagosan kevesebb, mint 300 ezer forintot kellett fizetni egy-egy ingatlanért. 2020-ban a legalacsonyabb árat a XXIII. kerületi Külső Vörösmarty utcához tartoztak, 220 ezer forintért adták el az ottani lakóingatlanok négyzetméterét. 

A Budapesten kívüli rangsort holtversenyben a Győr-Moson-Sopron megyei Zsira és a fonyódi Fürdő utca vezeti, 1,08 millió forintos négyzetméterárral.

A legolcsóbb ingatlanok a borsodi Rudabánya Árpád utcája és a Bács-Kiskunban lévő Borota. Itt adták el a legolcsóbban a lakásokat, 21 ezer forintos négyzetméterárral.