Február 1-jétől kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás az országban - "Nem akarunk ötödik, hatodik és hetedik hullámot" - szögezte le az osztrák kancellár

Forrás: Shutterstock -
oltás Ausztria koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ausztriában a koronavírus terjedése miatt hétfőtől ismételten teljes lezárást rendel el a kormány, 2022. február 1-jétől pedig kötelező lesz a védőoltás az országban - jelentette be pénteken Alexander Schallenberg osztrák kancellár.

A vírus nem megy sehova, hanem itt marad velünk, a meggyőzési kísérletek és kampányok dacára túl kevés ember adatta be eddig magának a védőoltást - fogalmazott az osztrák kormány vezetője. "Nem akarunk ötödik, hatodik és hetedik hullámot" - szögezte le.

Az osztrák kancellár elmondta, hogy a lezárást tíz napra vezetik be, majd legfeljebb újabb tíz nappal meghosszabbíthatják, de az oltottak és a gyógyultak számára a most bevezetett korlátozások legkésőbb december 13-án véget érnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.