Beengedték az M1 stábját a Honvéd kórház intenzív osztályára: az egyik ágyon egy elhunyt feküdt

stáb M1 Híradó Honvéd Kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra megfeszített küzdelem folyik a kórházak intenzív osztályain a koronavírusos betegek életéért - számolt be az M1 aktuális csatorna péntek este. A Híradóban azt is elmondták: a Covid-osztályon azt tapasztalják, amikor a beoltatlan betegek kikerülnek a kórházból, szinte minden esetben meggondolják magukat és úgy döntenek: mégis kérik az oltást.

Ismét beengedték a budapesti Honvédkórház Covid-intenzív osztályára az M1 stábját, hogy mindenki láthassa: heroikus küzdelem folyik a betegek életéért. Az ott dolgozó szakemberek azt mondják, hogy még ennyi idő után sem biztos, hogy az emberek megértik: életbevágóan fontos az oltás.
Amikor az M1 stábja a kórteremben forgatott, az egyik betegágyon egy elhunyt feküdt, aki nem sokkal korábban belehalt a koronavírusba. Emiatt az M1 Híradójában kegyeleti okokból ki is takarták a kép egy részét.

Elhangzott: a lélegeztetésre szoruló fertőzöttek többsége nem kérte az oltást, sokuk állapota pedig olyan gyorsan romlik, hogy már nem tudják őket megmenteni.
Deim Zsolt, egy oltatlan beteg az M1-nek úgy nyilatkozott: eddig megpróbálták oltás nélkül. Azzal, hogy már átestek a betegségen, be kell látni, hogy ez nem megy nélküle.
"Ha én egyszer innen kijutok és felépülök, akkor én mindenféleképpen be fogom magamat oltatni" - szögezte le Deim Zsolt.


Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakorvosa azt mondta: az oltások hatása több szempontból is határozottan látszik. Ritka, aki oltással az intenzív osztályra kerül. Előfordul, de arányaiban sokkal-sokkal ritkábban, mint oltatlanul. Másrész,t aki oltás után kerül ide az intenzív osztályra, az sokkal jobb eséllyel kerül ki innen élve.

Péter Ádám is arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki vegye fel az oltást, mert a járvány negyedik hullámának megfékezéséhez erre van szükség.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.