Napközben nem fog fagyni a jövő héten sem, ám szerdán hajnalban nagyon hidegre kell számítani, helyenként -10 fok is lehet. 


Hétfő
Borult, párás, néhol tartósan ködös időre számíthatunk. Eleinte elszórtan lehet szitálás, ködszitálás, majd délutántól délnyugat felől gyenge eső is valószínű. Néha megélénkül az északi szél. 6-11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd
Napközben fokozatosan csökken a felhőzet, és az ország nagy részén többórás napsütés lehet. Csapadék nem fordul elő. Élénk marad a légmozgás. Reggel 1, délután 9 fok körüli értékeket mérhetünk.

Frontmentes, nyugodt, őszi időjárás várható
A reggeli párásság megszűnése után több-kevesebb napsütésre, de helyenként tartósabban ködös, ködfelhős időre számíthatunk. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Nyugodtan tervezzenek szabadtéri programokat, kirándulást, de érdemes rétegesen öltözködni! A párásság a légúti betegségben szenvedőket megviselheti, náluk nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. A hideg idő a krónikus ízületi betegségben szenvedők tüneteit erősítheti, a végtagfájdalom fokozódhat és az érintett végtagok mozgásai is beszűkülhetnek.


Szerda
A ködfoltok feloszlása után ragyogóan napos idő várható. Csapadék nem lesz. Reggel országos fagy lehet -10 és 0 fok közötti hőmérséklettel. Délután is csak +6, +7 fok várható.

Forrás: Shutterstock

Csütörtök
Ismét növekszik a ködhajlam, így erősen felhős, párás idő ígérkezik. Estétől nyugat felől már kisebb eső is előfordul. 9-10 fok köré enyhül a levegő - írja a Köpönyeg