30 éve halt meg Freddie Mercury: Különleges filmmel emlékeznek rá

Forrás: NORTHFOTO/Peter Clay/face to face/Peter Clay/Face To Face -
Queen koncertfilm Freddie Mercury Spektrum TV megemlékezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1991. november 24-én, 45 évesen öröke lehunyta szemét a Queen ikonikus énekese, Freddie Mercury. A legendás zenész, akinek életéről pár évvel ezelőtt filmet forgattak Bohém rapszódia címmel, most egy különleges felvételen lesz látható.

Halálának évfordulóján, november 24-én különleges műsorral emlékeznek meg a legendás Freddie Mercuryról. A Queen ikonikus1986-os budapesti koncertjét vetítik le, ami több szempontból is emlékezetes, de leginkább mégis attól vált felejthetetlenné a 70 ezer néző számára, hogy Freddie elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt.

"Nagyon örülünk, hogy a Queen rajongóknak világszerte végre lehetőségük nyílik újra átélni a zenekar eme csodálatos pillanatát. Tudtuk, hogy a budapesti stadionkoncert úttörő jelentőségű, de azt nem gondoltuk volna, hogy milyen történelmi estévé válik idővel.

Forrás: NORTHFOTO/Peter Clay/face to face/Peter Clay/Face To Face

A koncert fantasztikusan néz ki a mozivásznon a digitálisan újramaszterelt pompájában, a dokumentumfilm maga pedig nagyszerűen mutatja be a helyszínt - ez valóban egy rendkívüli időszak volt a zenekar történetében" - mesélte pár éve a zenekar két alapítója, Brian May és Roger Taylor.

A Varázslat - a Queen Budapesten november 24-én látható a Spektrumon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.