Hétvégén Debrecenben rendezték meg a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának újabb versenyét. Az olimpiai kvalifikációs pontokért folyó küzdelemben ugyan jól szerepeltek a hazai sportolók, egy botrány mégis beárnyékolja a sikereket.

Míg a férfi váltó a harmadik helyen végzett, a vegyesváltó nem szerzett érmet, mert Liu Shaolin Sándor felbukott egy, a pályán elhagyott karkötőben. Az ékszert nem egy néző, hanem egyik riválisa a verseny közben hagyta el a jégen.

Liu Shaolin SándorForrás: AFP/Vincent Jannink

A magyar sportoló dühös nyilatkozatot adott a Nemzeti Sport TikTok csatornájának, és akárcsak a magyar szövetség, ő is értetlenül áll az esett előtt. A szabotázsnak ugyanis semmilyen következménye nem lett, ezért az a magyarok terve, hogy precedenst teremtsenek. El akarják érni, hogy mostantól szabályozzák, hogy a gyorskorcsolyázók milyen kiegészítőket viselhessenek a versenyeken.

@nemzeti_sport Liu Shaolin Sándor ellenfele karkötőjén esett el, ezért nem jött az érem ⛸ #karkötőgate#magyar#sport#korcsolya#fyp#foryou♬ original sound - Nemzeti Sport