Ez vár ránk a hétvégétől: nem fogsz örülni neki

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás havas eső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Esőt, havas esőt hozhat a hétvége: itt a tél. 

Csütörtök


Reggelre főleg a délnyugati tájakon képződik köd, mely a délelőtt folyamán feloszlik. Rétegfelhős időre számíthatunk, a déli és az északnyugati tájakon lesz a legnagyobb esély pár órás napsütésre. Kisebb eső csak az esti óráktól a délnyugati, nyugati területeken fordulhat elő. A délkeleti szél több helyen lesz élénk. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek


Borultságig növekszik a felhőzet, és délnyugat felől sokfelé várható eső. Az Alpokalján estétől havas eső, hózápor is előfordulhat. Eleinte a délkeleti, estétől az északnyugati szél erősödhet meg. +6, +7°C körül várható a hőmérséklet.

Szombat


Hajnalban szórványosan várható ismét eső, havas eső a hegyekben hó; majd napközben átmeneti csapadékszünet következik - ekkor ködfoltok képződhetnek. Estétől újra eleredhet az eső. Reggel 0, délután +7 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Forrás: Thinkstock

Vasárnap


Nyugat, délnyugat felől újabb nedves levegő éri el hazánk térségét, ezért újabb esők, záporesők alakulnak ki. Párás lesz a levegő, foltokban sűrű köd is képződhet. Átmenetileg 6 és 12 fok közé enyhül a levegő, de estétől hidegfront érkezik, egyre erősebb északnyugati széllel.

Hétfő


A viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, már csak futó hózáporok, jégdara záporok lehetnek. A csúcshőmérséklet mindössze +1 és +6 fok között valószínű - írja a Köpönyeg.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.