A héten kemény fagyok jönnek és havazás is lesz: ezeken a terülteken esik le a hó

Forrás: Diorgenes Pandini/dpa/Diorgenes Pandini -
havazás időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már a héten több helyen eshet hó: ezeken a területeken fordulhat elő.

Hétfő


Hajnalban főleg a Dunántúlon fordul elő szórványosan havas eső, néhol hó. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, előbukkan a nap, és már csak elvétve (főleg északkeleten fordul elő zápor, vagy hózápor). Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Reggel -1, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet.


Kedd

Eleinte változóan felhős lesz az ég, és csak néhol alakulhat ki vegyes csapadék. Estétől aztán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északon havazás, havas eső valószínű. A szél délnyugatira fordul és erős marad. Reggel országos fagy lesz, délután +5°C körüli értékeket mérhetünk.

Képünk illusztráció Forrás: Diorgenes Pandini/dpa/Diorgenes Pandini


Szerda


Hajnalban a Tiszántúlon még lehet vegyes halmazállapotú csapadék, majd nyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet. A délnyugati szél többfelé erős, néhol viharos lesz. +10 fok köré enyhülhet a levegő.


Csütörtök


Délnyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és országos eső alakulhat ki. Több helyen kiadós mennyiségű esőre van kilátás. Eleinte a DNy-i, majd estétől az ÉNy-i szél erősödhet meg. 5-12 fokos enyheség várható.


Péntek


A nap első felében még többfelé lehet eső, ami fokozatosanhavas eső, hó vált fel. Délutánra megszűnik a csapadék, már csak futó hózáporok lehetnek a viharos szélben. +4, +5 fok köré esik vissza a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.