Ennek sokan nem fognak örülni: szerdán viharciklon csap le hazánkra

Forrás: 123rf.com -
zivatar időjárás-előrejelzés viharciklon időjárás zápor tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten már megmutatja zordabb arcát a tél: az Északi-középhegységben helyenként havazás, havas eső, máshol pedig hózáporok alakulhatnak ki.

Az OMSZ előrejelzése szerint a hét első napján az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, de az északkeleti, keleti megyékben estétől kezdődhet csak érdemi felhőzetcsökkenés. Az Északi-középhegységben főként havazás, havas eső várható, másutt csak hózáporok alakulhatnak ki. Hétfő este az ország északi felében várható csapadék: kezdetben mindenütt havazás, majd fokozatosan havas eső, eső.

Kedd délelőtt napos idő várható, majd a déli óráktól északnyugat felől gyorsan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben 3-7 fokos maximum várható, a fagyzugos helyeken hajnalban akár -10-ig is lezuhanhat a hőmérséklet.

A következő napokban a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +1 fok között valószínű, de a havas nyugati és északi területeken akár -6, -8 fok sem kizárt.

Szerdára egy heves viharciklon érheti el hazánkat, ami erős szelet, és némi felmelegedést is hoz magával. Csapadékos idő várható, erős széllel, a felmelegedésnek hála viszont napközben 5-12 fok is lehet.

A ciklon áthaladása után péntekre újra megérkezik a tél, fagyos éjjelekre, és 5-7 fokos nappalokra lehet számítani.

Forrás: 123rf.com

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.