Ezen a héten már megmutatja zordabb arcát a tél: az Északi-középhegységben helyenként havazás, havas eső, máshol pedig hózáporok alakulhatnak ki.

Az OMSZ előrejelzése szerint a hét első napján az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, de az északkeleti, keleti megyékben estétől kezdődhet csak érdemi felhőzetcsökkenés. Az Északi-középhegységben főként havazás, havas eső várható, másutt csak hózáporok alakulhatnak ki. Hétfő este az ország északi felében várható csapadék: kezdetben mindenütt havazás, majd fokozatosan havas eső, eső. 

Kedd délelőtt napos idő várható, majd a déli óráktól északnyugat felől gyorsan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben 3-7 fokos maximum várható, a fagyzugos helyeken hajnalban akár -10-ig is lezuhanhat a hőmérséklet.

A következő napokban a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +1 fok között valószínű, de a havas nyugati és északi területeken akár -6, -8 fok sem kizárt.  

Szerdára egy heves viharciklon érheti el hazánkat, ami erős szelet, és némi felmelegedést is hoz magával. Csapadékos idő várható, erős széllel, a felmelegedésnek hála viszont napközben 5-12 fok is lehet.

A ciklon áthaladása után péntekre újra megérkezik a tél, fagyos éjjelekre, és 5-7 fokos nappalokra lehet számítani.

Forrás: 123rf.com

 

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!