Michael Jackson ikonikus slágerét, a Billie Jean című számot a világon mindenki ismeri. A dal 1982-ben, a Thriller című albumon jelent meg, azóta is tömegek kedvenc dala. Kiderült, hogy a dalt ihlető nő valóban létezett, aki sokkal "több volt, mint egy szép királynő".

Michael Jackson míg élt, azt állította, hogy Billie Jean csupán a fantázia szüleménye és azokról a fiatal nőkről mintázta, akik a testvéreit zaklatták évekig. Ezzel szemben a sztár életrajzírója, Randy Taraborelli azt mondja, hogy a nő valóban létezett, és a dal egy különleges, kétéves periódust foglal össze az előadó életéből. 

Forrás: WireImage/2009 Kevin Mazur/Kmazur

A nő, Billie Jean azzal sokkolta a legendát, hogy ikrei egyikének ő az apja. Jackson gyakorta kapott őrült leveleket rajongóitól, azonban sosem vette ezeket komolyan. A nő nem adta fel és továbbra is levelekben vallott újra és újra szerelméről, sőt szemrehányást is tett az énekes felelőtlenségéért. 

 Az életrajzíró elmondása szerint, Billie Jean egy fegyverről is küldött képet Jacksonnak, s öngyilkossággal és a gyermek meggyilkolásával fenyegetőzik. Később a nőt pszichiátrián kezelték.