Rafinált bűnözők lopták el az idős magyar férfi megtakarítását a bankszámlájáról: több mint 6 milliót csaltak ki tőle

Forrás: Dreamstime -
bankszámla csalás Heves megye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint hatmillió forintot csaltak ki ismeretlenek egy idős férfitől Heves megyében - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

A 76 éves sértettet a napokban mobiltelefonján vezetékes számról hívta fel egy férfi, aki tájékoztatta, hogy gyanús tranzakciókat észleltek számláján. A telefonáló azt tanácsolta: a tulajdonos változtassa meg internetbankjának hozzáférési adatait.

Forrás: Dreamstime

Miután az idős férfi jelezte, hogy nem annak a pénzintézetnek az ügyfele, amelyik nevében a telefonáló jelentkezett, a hívó közölte: átkapcsolja egy kollégájához. Ekkor egy újabb férfi vette át a beszélgetést, aki rávette a számlatulajdonost, hogy az általa ajánlott programot telepítve teljes hozzáférést adjon saját számítógépéhez, amelyen banki bejelentkezési adatait is tárolta.

Az ismeretlenek így hozzáférve a sértett bankszámlájához, leemeltek róla több mint hatmillió forintot. Ezt észlelve az idős férfi felhívta bankja ügyfélszolgálatát, így derült ki, hogy félrevezették.
Az ügyben csalás gyanúja miatt indított nyomozást a Hatvani Rendőrkapitányság - tájékoztatott a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.