Kínozzák a börtönben a gyerekgyilkos mostohaanyát: rabtársai nem kegyelmeznek neki

gyilkosság gyerekgyilkos börtön rab Arthur Labinjo-Hughes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész világot megrázta 6 éves Arthur Labinjo-Hughes halála, akit a szülei éheztettek, kínozták, majd megölték. Emma Tustint, a fiú mostohaanyját 21 évre ítélték, a börtön pedig a földi pokol lesz számára.

Arthur Labinjo-Hughes 2020. június 16-án halt meg. A kisfiú halálát apja, Thomas Hughes és mostohaanyja, Emma Tustin okozta. A kis Arthur egy fejsérülés következtében vesztette életét, ám a vizsgálatok során az is kiderült, hogy hosszú időn át kínozták: sóval mérgezték, verték és éheztették.

A nőt 29 év börtönre, az apát 21 évre ítélték, a rabtársak pedig cseppet sem elnézőek Emmával szemben.

Az anyai nagymama töbször jelezte a gyermekvédelmi hivatalnál, hogy gond van, fotóval is igazolta a kisfiú sérüléseit. A szociális munkások fel is keresték a családot Arthur halála előtt két hónappal, azonban úgy ítélték meg, hogy nincs ok aggodalomra. Emiatt országos és helyi szintű vizsgálatot is indított a brit kormány. Nadhim Zahawi oktatási miniszter úgy nyilatkozott, nem nyugszik, ameddig válaszokat nem kap.

Emma Tustin, a fiú mostohaanyja a Peterborough-i börtönbe került, ahol rabtársai megkeserítik az életét. Már az érkezésekor sót szórtak rá, és azóta sem bánnak vele kesztyűs kézzel. A Facebookon is körbement egy olyan felhívás, amiben arra buzdítják a rabokat, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy Emma élete nyomorúságos legyen, tele rettegéssel.

A gonosz asszony egyébként nem bánta meg a tettét, a bíróságon is csak az zavarta, hogy a kisfiú apja nem nézett rá.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.