Csorba János, a Vasas egykori olimpiai válogatott kerettag és kupagyőztes labdarúgója hosszú betegség után hunyt el pénteken. Rákkal küzdött az egykori focista. 

Mindössze 64 évesen, hosszas és súlyos betegség után hunyt el Csorba János, a Vasas egykori olimpiai válogatott kerettag és kupagyőztes labdarúgója. A volt focista rákkal küzdött, és ezt a csatát nem tudta megnyerni. Gyerekei éppen azon a napon látogatták meg, amikor eltávozott, de sajnos nem érkeztek meg időben, már nem tudtak elköszönni apjuktól. 

64 évesen távozott az élők sorából Csorba JánosForrás: Shutterstock

"Azt a napot, azt a borzalmas pénteket soha nem felejtem el. Ott álltunk tehetetlenül apu holtteste mellett, s nem tudtuk, hogy a Jóistenre, magunkra vagy Apura haragudjunk legjobban. Megpróbáltunk mi segíteni a magunk módján, de apánk nem hagyta. Könyörögtünk neki, menjen orvoshoz, fogadja el a kemoterápiát, az ilyen-olyan kezeléseket. Ilyenkor mindig veszekedett velünk és azt kiabálta: nem megyek én innen sehova, engem ne öljenek meg az orvosok. Makacs ember volt. Sajnos nem voltunk egy gazdag család, van munkánk valamenynyiünknek, de csak szűken, nagyon szűken tudtunk segíteni a rákkal küzdő apánknak. Aki aztán a vége felé már szinte azt az ételt sem ette meg, amit mi vagy a támogatói, barátai eljuttattak hozzá. Azt mondta nekem nemrég, hogy az utolsó négy nap csak egy mandarint tudott enni. Már nem bírt nyelni..." - mondta a Blikknek a volt focista fia, András. 

"A falugondnok hívott bennünket azon a pénteken. Ő volt az, aki rendszeresen látogatta aput. Mi ha csak tehettük, elmentünk hozzá, és telefonon mindennap kerestük. Nem panaszkodott és nem félt a haláltól. De már nem maradt ereje élni. Már az ágyból sem tudott felkelni. S már nem volt ötven kiló. December 29-én eltemetjük. De velünk marad, amíg csak élünk" - tette hozzá.