Jó hír: megtalálták a megfelelő ellenszert az omikron variáns ellen

Forrás: 123rf.com -
omikron variáns kísérlet gyógyszer omikron szotrovimab koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit GlaxoSmithKline gyógyszergyártó kedden közölte, hogy a korai stádiumú vizsgálatok új adataira hivatkozva kijelentheti, hogy az amerikai partnerrel, a Vir Biotechnology-val végzett antitest-alapú COVID-19 terápia hatékony az új omikron koronavírus variáns összes mutációja ellen.

Egy lektorált orvosi folyóiratban még publikálásra váró adatok azt mutatják, hogy a cégek által alkalmazott szotrovimab nevű antitest-gyógyszer hatásos mind a 37 tüskeprotein eddig azonosított mutációja ellen – áll a GlaxoSmithKline közleményében.

Megtalálták a megfelelő gyógymódot az omikron variáns ellen. Forrás: 123rf.com

A múlt héten egy másik klinikai adat is azt mutatta, hogy a gyógyszer az omikron variáns kulcsfontosságú mutációi ellen is hat. A szotrovimabot ugyanis úgy tervezték, hogy rátapadjon a koronavírus felszínén lévő tüskefehérjére, de az omikronnál szokatlanul sok mutációt találtak ezen a fehérjén - írja a Reuters.

A gyógyszer alkalmazását a múlt héten engedélyezte a brit gyógyszerfelügyelet a covidos betegeknél.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.