Megrázó eset történt Gyenesdiáson: egy 53 éves férfi fegyvert ragadott és rálőtt feleségére a Jókai utcában található egyik lakóházban. A nőnek volt annyi lélekjelenléte, hogy vérző sebei ellenére elvonszolta magát az autóhoz és azonnal a kórházhoz hajtott. 

Gyenesdiás lakóit teljesen sokkolta az eset, hogy P. György többször is rálőtt a feleségére, majd miután a nőnek sikerült elmenekülnie, végzett magával. Gabriellát csak a lélekjelenléte mentette meg, lőtt sebei ellenére kimenekült a házból és utolsó erejével bepattant az autóba és a kórházba hajtott. A házaspár éppen válófélben volt, egy közös kislányuk van. Azóta mindenki a lövöldözésről beszél az utcában, próbálnak magyarázatot találni a történésekre.

Gabika egy tündéri asszony, soha nem értettem, hogyan állhatott össze ezzel a férfival. Gyerekük is született, de – sajnos – ez a csoda sem változtatta meg Györgyöt. Súlyos alkoholista volt, amikor pedig felöntött a garatra, kötekedett mindenkivel. Olyan idegesítően okoskodó típust képzeljenek el, aki mindenkinél mindent jobban tud"

- mesélte a Blikknek az utca egyik lakója, aki azt is hozzátette, hogy a ház Gabrielláé volt, ő örökölte. Férje egy időben még próbált barátkozni a lakókkal, de agresszív természete miatt egy idő után mindenkivel összeveszett. A családi házból gyakran hallatszódott hangos veszekedés, kiabálás. 

A férj többször meglőtte feleségét, a nőnek azonban sikerült elmenekülnie.Forrás: Shutterstock

A házaspár kapcsolata megromlott, Gabriella elköltözött a házból, hétfőn azonban valamiért megjelent az ingatlannál. Ekkor történt a tragédia. 

Soha nem szerettem ezt az embert. Furcsa, kötekedő férfi volt, kerültem a vele való találkozást. Szakácsként dolgozott, de mostanában sokat tartózkodott itthon. Előfordult, hogy csak úgy kiállt a ház elé, miközben a semmibe révedt a tekintete"

- mesélte az utcában élő Iván bácsi, aki bízik abban, hogy a házaspár kislánya egyszer feldolgozza majd édesapja tettét, Gabriella pedig hamarosan felépül a kórházban.