A WHO szerint borzalmas időszak köszönt ránk, ha a szülők nem oltatják be a gyerekeket

Forrás: Science Photo Library -
járvány WHO gyermekek oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
H a szülők tovább dacolnak, és nem oltatják be gyerekeiket, akkor az eddigieknél is jobban fog terjedni a koronavírus - figyelmeztet a WHO. 

Az Egészségügyi Világszervezet sokadjára is megkongatta a vészharangot - írja a Blikk az ABC News nyomán. A WHO szerint jól látható, hogy jelenleg a gyerekek korosztályában tombol a koronavírus. Az Egyesült Államokban eddig példátlan mértékben megnőtt az esetek száma.

A WHO állítja: emögött a szülők hezitálása áll: ugyanis kétharmaduk vagy csak később, vagy egyáltalán nem akarja beoltatni a gyermekét. Csupán a kamaszok fele kapott eddig vakcinát.

Az amerikai kutatóintézet, a KFF nonprofit intézet elnökhelyettese, Liz Hamel szerint általános jelenség, hogy az alsó évfolyamos gyermekek szülei élből elutasítják az oltást. Emögött az áll, hogy Amerikában november óta országos oltási kampányt indítottak, viszont a szülők legtöbbje azóta sem tudott beszélni gyermekorvosával arról, hogy biztonságos-e a vakcina.

Koronavírus művészi illusztrációja Forrás: Science Photo Library

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.