Jean Todt mindenkit meglepett azzal, amit Schumacherről mondott

Forma-1 Jean Todt Michael Schumacher Lewis Hamilton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészen mást vártak volna Jean Todt-tól a legendás autóversenyzővel kapcsolatban.

A Forma-1 történetének egyik legizgalmasabb párharcát nyerte meg a szezonzáró futam utolsó körében Max Verstappen. Így Lewis Hamilton maradt hétszeres világbajnok, akárcsak a nagy előd, Michael Schumacher.

A döntő előtt sokan foglaltak állást a kérdésben, hogy kit tartanak minden idők legjobb versenyzőjének: többen is Shumachert választották. A kérdésben Jean Todt is állást foglalt, és mindenkit meglepett válaszával - írja a Ripost.

FIA President Jean Todt is pictured ahead of the third practice session at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on July 3, 2021, ahead of the Formula One Austrian Grand Prix. (Photo by Joe Klamar / AFP) Forrás: AFP/Joe Klamar

"Soha nem tartottam a történelem legnagyobb versenyzőjének, mert ezt nehéz lenne megítélni. A Forma-1 nemrég ünnepelte a 70. évfordulóját, és szerintem minden korszaknak megvoltak a jó pilótái. Emlékezhetünk például Fangióra, aki a kora legjobbja volt, mint ahogy később Michael, a közelmúltban pedig Hamilton is. De hasonló volt igaz Jim Clarkra is. Gyakran előfordul, hogy egy-egy versenyző ural akár egy évtizedet, és megpróbálhatjuk őket egymáshoz viszonyítani az eredmények alapján, de például Fangio idejében csak nyolc futam volt évente (míg idén 22 volt – a szerző)" - mondta a hajdani Ferrari-csapatfőnök. Hozzátette, a korszakok között hatalmas különbségek vannak, ezért lehetetlen összehasonlítani a különböző korok legjobbjainak teljesítményét.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.